In vurige afwachting van... - Reisverslag uit Breda, Nederland van Alexandra - WaarBenJij.nu In vurige afwachting van... - Reisverslag uit Breda, Nederland van Alexandra - WaarBenJij.nu

In vurige afwachting van...

Door: olachica

Blijf op de hoogte en volg Alexandra

04 Juni 2010 | Nederland, Breda

Ola guapas!

Mijn Spaanse lerares heeft ontzettend veel moeite gedaan me vanalles in zeer korte termijn bij te brengen. In ieder geval is haar koosnaampje voor ons leerlingen 'guapas' blijven hangen. Op vele manieren te vertalen, maar mijn persoonlijke associatie: mooie mensen, lieverds!

Dus bij deze: van harte welkom guapas op de site waarop mijn reis in grote lijnen te volgen zal zijn!

Bij het invullen van de data van mijn reis zag ik het zwart op wit uitgerekend staan: nog 31 dagen!

Ja hoor, de kriebels hebben toegeslagen, slapeloze nachten, lijstjes die net zo aangevuld worden als dat er vanaf gestreept wordt..., vele losse eindjes, overal reisspullen in huis, chaos in mijn hoofd en dat alles terwijl het zonnetje schijnt en ik de leuke gezellige verleidingen probeer te weerstaan.

Het komt zo dichtbij, bizar, eng en geweldig tegelijkertijd! Laat het moment maar komen, genoeg gedacht en gewacht...

Zonnige groetjes nog vanuit Breda!

• 19 Juni 2010 - 21:11

Ada:

Hi Alexandra, oh jee, dit ziet er al zo definitief uit. Klaar voor vertrek!? Ik ga niet op reis, maar vindt het wel spannend. Nu nog de laatste zaken op orde brengen en dan.... op weg. Nog even volhouden!

Liefs
    Ada

• 20 Juni 2010 - 11:44

Alie:

He Alexandra, wil je graag volgen in je avontuur dus heb ik me snel aangemeld voor je reisverslagen. Succes met de voorbereiding!Liefs Alie

• 20 Juni 2010 - 13:23

Andrea:

Hey Alexandra,my roomie ;-) !!
    zat toevallig gisteren te denken dat "het" nu toch snel zou gaan gebeuren. En jawel hoor,kreeg net je mail, het is zover!!! ben net zo blij voor je en vind het ook net zo spannend. hopelijk heb je ook nog iemand kunnen regelen voor je woning. allei, ik hoop dat we de 4e ff tijd hebben voor elkaar! liefs XX

• 20 Juni 2010 - 17:04

Philip:

Hey lieve schat,

Ik leef zoooo met je mee en zou het liefste iedere dag mailtjes van je lezen straks, maar dan vergeet je te genieten van wat er allemaal om je heen gebeurt en ben je alleen maar met ons bezig en niet met je avontuur ! Ik weet dat je ontzettend aan het stresskippen bent, maar mocht je nog een avondje willen relaxen met een filmpje dan hou ik me aanbevolen.
    doeiiiiiiii

• 20 Juni 2010 - 18:11

Arianne:

He meissie,

Het komt nu echt dichtbij! Wat spannend, wat heerlijk!! Je voorbereidingen zijn zonder twijfel perfect in orde, dus laat het los! Knoop die laatste losse eindjes gewoon allemaal aan elkaar, dan is dat ook geregeld en adem rustig in en uit ;-)
    Ga voor de verleidingen, ook hier nu het nog kan! Alles komt echt goed daar ver weg in Zuid Amerika, meid!
    Geniet! Geniet! Geniet!
    Wij denken aan je de 4e, de 5e... eigenlijk elke dag!
    Goede reis lieverd! In gedachten reis ik mee hoor! (dát past toch nog wel in je rugzak?!)

Dikke knuffel van ons alle vijf.
    Dag lieverd!

• 20 Juni 2010 - 20:49

Astrid:

Ola Chica,

Echt geweldig voor je!!! Aftellen maar, dan kan het avontuur beginnen. Loslaten en genieten, super. Tot de 4e!

• 21 Juni 2010 - 10:05

Frank:

Hoi Alexandra,

Veel succes met de laatste voorbereidingen! Je zal het wel heel erg druk hebben. Geniet ervan en natuurlijk komen we op je afscheid borrel.

Frank

• 22 Juni 2010 - 21:17

Zussie:

Nou Zussie, het is bijna zover!!
    Niet alleen voor jou begint het spannend te worden, ook voor ons!!
    Maar we zijn ontzettend trots dat je dit avontuur aangaat!! (de volgende keer mss toch europa?)
    De wereldkaart hangt er inmiddels ook al, en de kids zijn er superblij mee!! Nogmaals bedankt!
    Het aftellen is begonnen!

We zullen je op de voet volgen! xxx je zussie

• 02 Juli 2010 - 14:20

Miranda:

Hoi Alexandra,

Even krabbeltje van ons. Jammer genoeg hebben wij gisteren geen persoonlijk afscheid van je kunnen nemen...snik..snik..MAAR wij wensen jou een hééélleee fijne en mooie reis toe. We gaan je zeker volgen op je site.

Een hele dikke kus van Yvonne Abbenhuis, Miranda en José

• 02 Juli 2010 - 14:57

Edith:

Ha die Alexandra,
    Al een heleboel afscheid genomen.... Ben je al lekker aan het relaxen?? Vast niet, maar dat komt vanzelf als je straks eenmaal op weg bent.
    Het is nu echt aftellen, nog eventjes volhouden...
    Goeie reis, en denk aan ons (maar niet te vaak).
    Edith

• 03 Juli 2010 - 11:03

Marian:

Liefie, even een zinderende zoen uit het zonnige zuiden (37 graden in Limbabwe!!) Heerlijk om je morgen te zien, had je graag nog vooraf gesproken, maar druk, druk, druk...sterkte nog vandaag en morgen gaat ie "los"!!

• 05 Juli 2010 - 06:25

Monique:

Alexandra, vandaag de échte start. Veel plezier en genieten! Monique vdH (KvK)

• 05 Juli 2010 - 06:42

Marian:

Was errug gezellig gisteren, dank nog!!!

Wens je een mooi afscheid en daarna een heerlijk VRIJ gevoel als je de douane doorloopt!

Dag lieverd, tot mails! X

Verslag uit: Nederland, Breda

Alexandra goes Latin!

Lieve geïnteresseerden!

Al snel komt een nieuwe droom in vervulling: weer voor langere tijd op ontdekkingstocht: op zoek naar boeiende culturen, overweldigende natuur, bijzondere ontmoetingen en niet te vergeten: op zoek naar mezelf!

Indrukwekkend Latijns Amerika staat op de planning met als klap op de vuurpijl een bootreis naar Antarctica!

Mijn eerste ticket brengt me op 5 juli 2010 vanuit Amsterdam via Madrid naar Buenos Aires in Argentinië. Na een paar dagen rondsnuffelen vlieg ik alweer verder voor een bezoek aan Brazilië in de winter van ruim 2 maanden.

Als het dan in het Zuiden van het continent wat begint op te warmen, zak ik weer af naar Argentinië. Daar wil ik half september óf in Buenos Aires óf in studentenstad Córdoba 4 weken Spaanse les nemen in combinatie met vrijwilligerswerk.

In het derde deel van mijn reis zak ik vervolgens Argeninië en Chili af richting Antarctica. Maar niet voordat ik ook nog mijn nieuwsgierigheid heb bevredigd op het Paaseiland!

Eenmaal aangekomen in het Zuidelijkste plaatsje van Zuid-Amerika, Ushuaia, brengt het expeditieschip Akademik Vladilov me op 20 november in de richting van de Falklandeilanden, Zuid-Georgië en Antarctica! Bijna 3 weken later, op 5 december, mag ik mijn zeebenen weer inleveren.

Tot 22 december neem ik dan de tijd om ergens weer lekker op te warmen en terug te komen naar Buenos Aires. Vandaaruit vertrekt namelijk mijn vlucht weer richting Nederland met in mijn persoonlijke bagage een ongelofelijke hoeveelheid aan nieuwe prachtige herinneringen...

Je bent van harte welkom mee te genieten!