Argentinië: Salta & omgeving
Door: olachica
Blijf op de hoogte en volg Alexandra
08 Oktober 2010 | Chili, San Pedro de Atacama
Vanuit Cafayate kwamen we dus laat aan in Salta waar we in hostel Terra Oculta belanden. De ochtend erna zit ik ietwat beteurterd naar het ontbijt te kijken: uitgedroogde stukjes stokbrood met een soort caramelsmeersel om erop te doen. Ach het vult de maag en is goedkoop. Maar toch plan ik een supermarktbezoekje in...
Ik heb een lekker dagje regelwerk voor de boeg. In eerste instantie ga ik via het mooie park naar het busstation waar ik zooooo ontzettend blij ben met mijn ticket naar Chili voor donderdag 7 oktober! Als die namelijk vol geweest zou zijn, zou ik pas zondag kunnen vertrekken.
Bij het naar buiten gaan valt mijn oog op een kabelbaan naar een uitzichtpunt op een heuvel. Leuk! Ik besluit lekker sportief te zijn en pak de trap naar boven. Volgens het bord zijn het 1070 treden (niet nageteld hoor!), die toch wel doortikken in de zon! Eenmaal boven word ik beloond met niet alleen een prachtig uitzicht en een standbeeld met kruis, maar ook met een klein parkje met aangelegde watervallen. Leuker dan verwacht! Ik neem ook de terugweg weer via de trap.
Nog een beetje nastomend sta ik vervolgens in het Mueseo de Antropologia de Salta dat aan de voet van de berg ligt. Spontaan krijg ik fris water aangeboden: heerlijk! Het is een aardig en interessant museum.
Via een bank om te pinnen kom ik uiteindelijk op het Plaza 9 de Julio uit. Bijzonder sfeervol met prachtige gebouwen aan de zijden en een park in het midden. Ik weet een prima plekje op het terras te scoren en werk daar mijn dagboek bij. Dat is nog niet zo eenvoudig met de behoorlijke wind die er staat en ik dus tot 3 keer toe achter mijn plaatjes en bonnetjes aan moet die ik erbij in plak. Haha... je zou toch denken dat ik na de eerste keer al wijzer was geworden...
Helaas blijkt het Museum de Arqueologia de Alta Montaña niet open te zijn, waar een paar indrukwekkende mummies van geofferde kinderen te zien zijn. Balen, want de komende dagen wil ik graag op tour en ben ik niet aanwezig binnen de openingstijden. En dus ga ik me maar richten op de tours die ik wil maken. Een uurtje later heb ik er twee geboekt bij Tourismo de La Posada naar Cachi (ten Zuiden van Salta) en Humahuaca (ten Noorden).
Na een tussenstop in het hostel ga ik met Natasha naar de supermarkt. Een gigantische mag ik wel zeggen met een uitgebreid assortiment. En dus schrik ik na mijn uitbundig geshop van de rekening. Gelukkig hoor ik er meerdere dagen van te dineren, ontbijten en snacken :-)
Ik duik de keuken in om mijn diner te maken en klets nog gezellig na met de aanwezige reizigers voordat ik ga slapen.
Het is dinsdag 5 oktober als mijn wekker al om 06.00 uur gaat voor een tour. Ik ontbijt eerst nog heerlijk met aardbeien, banaan, yoghurt en muesli! Daarna op naar Cachi. Het is een schitterende rit in eerste instantie via de Questo del Obispo, een prachtig berggebied en daarna via Nationaal Park Los Cardones met vele cactussen van meerdere meters hoog. Heel indrukwekkend! We lunchen in het schattige Cachi dat op ruim 2200 meter ligt. Dat we dezelfde weg weer terugmoeten is geen straf. Opnieuw genieten!
Om ongeveer 18.00 uur ben ik weer terug in het hostel, waar een lekker bordje pasta op me wacht. Verder hou ik het lekker rustig voor het slapen gaan, want ik ben moe!
Woensdag 6 oktober begint opnieuw vroeg. Dit keer in verband met mijn tour naar de Quebrada Humahuaca. Een prachtige valei waar we meerdere dorpjes bezoeken die tegen de pastelkleurige bergen aan liggen. Ik merk dat ik al verwend ben door de afgelopen dagen. Het is niet een nieuw toppertje, maar zeker mooi!
We lopen wat uit en door de vele kilometers komen we pas laat terug, namelijk om 20.20 uur. Ik weet mezelf toch nog zover te krijgen om Salta bij nacht te ontdekken en dat is zeer de moeite waard. De gebouwen zijn namelijk heel sfeervol verlicht en het is heel gezellig rondom het Plaza.
Omdat het mijn laatste dag is in Salta heb ik nog het een en ander te doen. Zoals mijn spullen klaarmaken voor vertrek, mijn mail checken en een verslag op internet plaatsen. Het is laat als dat gebeurt, maar voelt goed! En dus val ik voldaan maar ietwat onrustig in slaap...
De volgende keer kunnen jullie meegenieten van mijn belevenissen in Chili!
Kuskus
10 Oktober 2010 - 10:54
Peter:
Ola!! Wat geweldig om te lezen dat je dezelfde plaatsen hebt bezoek dan Anne en ik destijds... PLaza 9 de Julio, met z'n sfeervolle terrasjes, de cactussen, Cachi, Cafayate, Humahuca... Erg tof om te lezen. Die mummies overigens vielen tegen, dus ben daar niet droevig over... zoveel was er niet van te zien, behalve alle spullen die de kinderen bijhadden toen ze waren gevonden! Ik ga met veel plezier je overige verslagen teruglezen nog... Maar tof dat je die kant op bent gegaan en hopelijk heb je wat aan mijn tips gehad!! Geniet er nog van!!!