Brazilië: Natal - Reisverslag uit Natal, Brazilië van Alexandra - WaarBenJij.nu Brazilië: Natal - Reisverslag uit Natal, Brazilië van Alexandra - WaarBenJij.nu

Brazilië: Natal

Door: olachica

Blijf op de hoogte en volg Alexandra

11 Augustus 2010 | Brazilië, Natal

Na de wonderlijke belevenissen op de eilanden kwam ik weer terug in het relaxte Natal. Het is een prachtige verzorgde badplaats, tenminste het stuk waar ik verblijf in hostel Albergue da Costa en dat is aan het strand van Ponta Negra. Het is zo fijn om ergens terug te komen en niet op zoek te hoeven gaan. Voelt heel vertrouwd!

Na een nachtje slapen waren mijn recente belevenissen nog niet helemaal uit mijn lijf. En aangespoord door mijn hormonen bleek het dan ook eindelijk tijd voor een stevige huilbui. En dus zocht ik een plekje op het strand om er eens lekker aan toe te geven. Het bleef eruit stromen! Ik had het gevoel dat alles van het afgelopen half jaar er mee uit kwam aan spanningen en weet ik wat veel meer! Een paar vrienden die gewillig mijn tranen over zich heen lieten komen, probeerden met goed resultaat een en ander weer in het juiste perspectief te plaatsen. Zo heerlijk alleen al die vertrouwde stemmen.

En zo waar belande ik van de regen in de drup... en uiteindelijk brak het zonnetje weer door! Eigenlijk was het gewoon wel eens lekker om me zo te laten gaan. Het was gewoon nodig!

En zo begon ik toch weer opgedroogd aan een lekkere wandeling over de eindeloze boulevard van Ponte Negra. Hihi... eigenlijk is er verder weinig verantwoords te vertellen, want ik ben niet verder gekomen dan dat. En dat voelt ook heerlijk!

Bijzonder goed geslapen (hoe zou dat nou toch komen?) en ik beloot vandaag om lekker ´rundum hause´ te blijven. Met mijn boek en de computer, vermaak ik me prima. Al is het plaatsen van foto´s toch wel tijdrovend! Zo jammer, want het is zo leuk om ook beelden met je te delen! Bovendien heb ik gezien dat ik mijn reis strakjes in boekvorm kan bestellen en dan zijn die foto´s natuurlijk een toegevoegde waarde! Maar laat ik het zo zeggen, het duurt vast weer even voordat het zover is! :-)

Zodadelijk verlaat ik met de Italiaan Leo het hostel om de nachtbus naar Fortaleza te pakken. Opnieuw een badplaats en dus blijf ik er maar 1 nachtje, waarna ik doorreis naar een backpackersplaatsje Jericoacoara dat de laatste 23 km alleen per 4-wielaangedreven truck bereikbaar is door de zandduinen. Daar kijk ik naar uit! Eerlijk gezegd heb ik het wel een beetje gehad met de stranden, ik wordt er zo loom van. Een groot verschil natuurlijk met de vele watersporters die hier graag blijven hangen. Ik ben echter toe aan nieuwe impulsen! Dus werk ik aan mijn weg naar de Amazone!

• 11 Augustus 2010 - 21:19

Lian:

Hoi Alexandra,
    Aangenaam. Ik werd getipt door je vriendin Astrid om mee te reizen. Graag willen we dat, omdat de landen bekend terrein voor ons zijn. We hebben heel veel gereist in Zuid America. Inclusief Antartica!
    Mocht je tijdens je reis wat willen weten...dan horen we het graag.
    Geweldige verhalen schrijf je... heerlijk!
    Groet Lian

• 11 Augustus 2010 - 21:21

Sandra Moerman:

Hoi hoi,

Klinkt een klein beetje als een luxeprobleem om het strand beu te worden, haha! Maar het vooruitzicht van de Amazone is ook wel meer dan super natuurlijk!

Misschien een tip voor je foto's, maar wellicht doe je dat allang op die manier: met de easyupload gaat het uploaden vele malen sneller en makkelijker.

Groetjes en geniet!
    Sandra

• 11 Augustus 2010 - 22:37

Philip:

Hey poppetje,

Wat een drama's allemaal met je, gaat het weer beter met je knie ? Als je straks de 'amazone' uit gaat hangen moet je geen bulten op je knieën hebben hoor ! Ik ben weer eens druk dus daarom heb je me effe niet gehoord, maar ik volg je natuurlijk wel, dat weet je. Veel groetjes uit het Bredaose en ook van de guys. Vrijdag de 13e gaan we een horror avond organiseren bij mij. Beginnen natuurlijk met de film van vrijdag de 13e. Alle lichten uit en de popcorn op tafel en daarna lekker mutserig een ouderwetse spelletjesavond waaronder jouw favorietje, namelijk UNO !!!!

• 12 Augustus 2010 - 06:28

Mieke:

Heel goed. Uithuilen en opnieuw beginnen ;-) Een potje janken kan inderdaad zo nu en dan erg goed voelen. De heren die jou ook volgen zullen dit ongetwijfeld moeilijk kunnen volgen :-)Leuk al die foto's.
    Liefs, Mieke

• 12 Augustus 2010 - 14:04

Bianca Olde Wolbers:

Hoi Alexandra, Wat leuk om wat foto's te zien bij je mooie verhalen. Ik ga nog een uurtje werken en heb dan eindelijk vakantie, maar ben door jou verhalen al een paar weken in de vakantiestemming. Wat maak je toch allemaal mee, en soms is het ff lekker om jezelf te laten gaan, gewoon doen!!! Veel plezier nog en ik kijk uit naar je volgende avontuur. Groetjes,
    Bianca

• 12 Augustus 2010 - 15:28

Janet Uit Veere:

Ha lieve Alexandera, met ingehouden adem al je fantastische reisverslagen gelezen. Mooie fotoos. Ik bewonder je moed, maar dat wist je al. Effe huilen doet ieder mens goed zo nu en dan.Geniet ze, ik geniet mee Dikke kus. Janet

• 12 Augustus 2010 - 15:48

Astrid & Maurits:

Hoihoi,

Nou inderdaad geweldig allemaal hoe jij het toch zo kunt vertellen. Snap helemaal hoe je het beleeft en voelt enz... Collega Lian waar ik al over verteld had vroeg hoe het met je ging daar, dus had ik haar maar deze site doorgegeven. Ik zag haar reactie hierboven al staan.

Op naar de amazones, ben benieuwd naar je volgende verhalen!

• 12 Augustus 2010 - 20:42

Yvonne:

Hey Alexandra,

Geweldig jouw belevenissen! Als ik ´t lees heb ik het gevoel dat ik er zelf bij ben!
    Ik had het wel met je te doen bij je vorige verslag!

• 14 Augustus 2010 - 18:05

Marianne M'burg:

Hai, meid was schrijf je leuk je verslagen. Ik ben weer helemaal terug in zuid amerika. Voor mij was het geen rondreis maar was met mijn ex aan boord van een schip dus hebben we de daar genoeg havens gehad en ook 5 dagen in rio gelegen... Rio is me het meest bijgebleven vooral de Corcovado, wat inmens groot is dat beeld he, je voelt je echt zó klein. Geniet lekker van je rondreis en ik blijf je leuke verhalen zeker lezen. Groetjes vanuit een nat en buiig Zeeland
    Marianne

• 16 Augustus 2010 - 09:08

Dick Jan:

hallo daar,

recent die film anaconda gezien. Pas je straks wel op aan de amazone!

gr dick jan

• 16 Augustus 2010 - 15:26

Jaap:

Hoi Alexandra,

Ik zie dat je het nodige meemaakt.
    En ook veel onverwachte dingen.
    Geniet ervan en blijf die mooie en persoonlijke ervaringen met ons delen.
    Dikke kus Jaap

Verslag uit: Brazilië, Natal

Alexandra goes Latin!

Lieve geïnteresseerden!

Al snel komt een nieuwe droom in vervulling: weer voor langere tijd op ontdekkingstocht: op zoek naar boeiende culturen, overweldigende natuur, bijzondere ontmoetingen en niet te vergeten: op zoek naar mezelf!

Indrukwekkend Latijns Amerika staat op de planning met als klap op de vuurpijl een bootreis naar Antarctica!

Mijn eerste ticket brengt me op 5 juli 2010 vanuit Amsterdam via Madrid naar Buenos Aires in Argentinië. Na een paar dagen rondsnuffelen vlieg ik alweer verder voor een bezoek aan Brazilië in de winter van ruim 2 maanden.

Als het dan in het Zuiden van het continent wat begint op te warmen, zak ik weer af naar Argentinië. Daar wil ik half september óf in Buenos Aires óf in studentenstad Córdoba 4 weken Spaanse les nemen in combinatie met vrijwilligerswerk.

In het derde deel van mijn reis zak ik vervolgens Argeninië en Chili af richting Antarctica. Maar niet voordat ik ook nog mijn nieuwsgierigheid heb bevredigd op het Paaseiland!

Eenmaal aangekomen in het Zuidelijkste plaatsje van Zuid-Amerika, Ushuaia, brengt het expeditieschip Akademik Vladilov me op 20 november in de richting van de Falklandeilanden, Zuid-Georgië en Antarctica! Bijna 3 weken later, op 5 december, mag ik mijn zeebenen weer inleveren.

Tot 22 december neem ik dan de tijd om ergens weer lekker op te warmen en terug te komen naar Buenos Aires. Vandaaruit vertrekt namelijk mijn vlucht weer richting Nederland met in mijn persoonlijke bagage een ongelofelijke hoeveelheid aan nieuwe prachtige herinneringen...

Je bent van harte welkom mee te genieten!
Alexandra