Brazilië: here I come! Eh.. maar wel iets later.. - Reisverslag uit Brasilia, Brazilië van Alexandra - WaarBenJij.nu Brazilië: here I come! Eh.. maar wel iets later.. - Reisverslag uit Brasilia, Brazilië van Alexandra - WaarBenJij.nu

Brazilië: here I come! Eh.. maar wel iets later..

Door: olachica

Blijf op de hoogte en volg Alexandra

16 Juli 2010 | Brazilië, Brasilia

12 juli was de dag van de grote stap naar Brazilië. Weg van al weer het vertrouwde Buenos Aires.

Al was het zoeken van de juiste bus naar het vliegveld nog een aardige uitdaging. In BA hebben ze namelijk heel veel eenrichtingsverkeer. Ik had uiteraard al geïnformeerd en ja hoor, bus 45 moest het zijn. De straat die ze er bij vermeld hadden bleek echter eenrichtingsverkeer vanaf het vliegveld te zijn, niet echt handig. Ikke dus met volle bepakking een blok op en ook weer neer gelopen toen beide parallellopende straten níet lijn 45 bleken te hebben. Stond ik daar lekker vroeg in de ochtend te brabbelen tegen een dame, die me uiteindelijk wel de goede weg wees!

Bus 45 gevonden... of ehhhh toch niet? Blijken er 2 versies te zijn. De chauffeur is zo ongeduldig dat hij rijdend en wel mij meeneemt en uitlegt dat ik toch echt een andere moet hebben en zet me vervolgens weer buiten... Tja, nu maar hopen dat ik het begrepen heb en ja hoor! Uiteindelijk sta ik nog een een klein uurtje in de juiste bus en stap keurig uit bij het kleinere vliegveld dat prachtig aan de kust ligt.

Ik ben zo vroeg dat mijn vlucht nog niet op het scherm staat. Ik vlieg via Montevideo in Uruguay naar Curitiba in Brazilië. Moe van mijn ochtendgymnastiek ontbijt ik in een hoekje met mijn boek erbij. Vervolgens kom ik bij een mooie expositie uit. Daar kom ik in contact met Fanny, een Mexicaanse dame die in America lesgeeft in Spaans en hier zonder man en kinderen op reis is. Leuk! We besluiten gezellig een kop koffie te drinken, maar niet nadat ik alvast mijn grote bagage kwijt ben. Een prachtige hartelijke ontmoeting. En als we deze hebben vastgelegd met een foto, nemen we afscheid.

Ik zorg nog even dat er kaarten op de bus gaan naar het thuisfront, breng nog heel relaxt een bezoekje aan het kleine kamertje en loop richting de gates.

En dan slaat de stress toe!!!!! Het blijkt al dé tijd waarop het vliegtuig moet vliegen!!! Waar is het misgegaan? Heb ik iets gemist? Zoooo raar! Gelukkig vlieg ik door de bagagecontrole. Hoef geen schoenen uit te doen enzo... Yes! Op naar de douane... S..T! Een aardige rij en nog meer mensen in de stress. Niet alle papieren blijken voor een gezin in orde om Uruguay binnen te komen. Dusssss.... Inmiddels is er al een beambte gearriveerd om de missende passagiers op te zoeken. Nou gevonden hoor! Hij probeert het gezin en vervolgens mij ook sneller door het proces heen te loodsen. Een paar mensen die me niet voor willen laten gaan, zet hij bijvoorbeeld aan de kant. De lieverd, ik kan heb wel zoenen! De nodige stempels worden gezet en pas een kwartier later (écht!) is het RENNEN!!!!!

Het is voor mij een compleet nieuwe ervaring, kan ik je vertellen, om als laatste een vliegtuig binnen te stappen, dat inmiddels een half uur vertraagd is. Zeker waarbij de passagiers al een vermoeden hebben dat dat best wel eens aan mij zou kunnen liggen... We staan nog een tijdje stil, omdat hét moment natuurlijk is verstreken waarop het eigenlijk had mogen vertrekken.

Vervolgens kijk ik op mijn ticket voor de aansluitende vlucht. Ga ik die wel redden? Nou ja dus, want mijn vliegtuig blijkt door te vliegen naar Curitiba... alleen wel met vertraging, omdat het later binnen is gekomen in Uruguay... Ehh.. hoezo? ;-)

• 16 Juli 2010 - 21:36

Zussie:

Hey Moppie!!

Heerlijk om je verhalen te lezen! Je schrijft ook fantastisch moet ik zeggen! Alsof we er zelf bij zijn!
    Niks voor jou om zo laat te komen of misschien weer een tijdsverschil?
    Nou ja je hebt het gered!
    xxx

• 16 Juli 2010 - 21:48

Arianne:

Hihihi, wat erg! Zo perfectionistisch in alles en dan zo gênant laat aan boord komen! Ik lig dubbel! Ik kan me ook precies voorstellen hoe dat gegaan is! Tenminste, het deel van de race tegen de klok: hoe het in jouw hoofd mis kon gaan, kan ik me geen voorstelling van maken :-)
    Er komen opeens wel weer herinneringen boven aan de keer dat Nils en ik 24 uur te laat op Schiphol stonden! Toen wachtte het vliegtuig alleen niet meer op ons... :-(
    Maar gelukkig ben je er en kun je je avontuur vervolgen!

• 16 Juli 2010 - 22:03

Marisja:

Hi Alexandra,
    Helaas heb ik je geen gedag en een fantastische tijd kunnen wensen, dus bij deze, geniet!!Maar aan je verhalen kan ik merken dat je dat ook echt wel doet en helemaal super dat wij mee kunnen genieten.
    Ik blijf je volgen op je super reis.
    Ik ben nu al benieuwd naar het volgende verhaal.
    Belèèf je avontuur en ehh,
    bedankt,
    groetekus,
    Marisja

• 17 Juli 2010 - 13:09

Denise:

Wat ontzettend leuk om je verhalen te lezen. En zo te lezen geniet je er ook volop van, want hoe kun je anders je vlucht bijna missen ;).
    Groetjes Denise

• 19 Juli 2010 - 10:02

Dick Jan:

Hai alexandra,

Je hebt een leuke vlotte entertainende levendige manier van schrijven. Erg leuk!

Het is goed dat je BA verlaten hebt. Ik begrijp dat het er nu 20 graden vriest 's nachts, daar word je niet bruin van!

Goed dat je ook 's een keer ergens te laat komt. Krijg je wellicht wat meer inzicht in de emoties die ik regelmatig onderga!

Welnu dan nu Brazilie. Kun je daar niet een leuk plaatsje, liefst aan zee, uitzoeken waarmee de Kamer een band aangaat? Als jij initieert zal ik die band wel onderhouden! Uiteraard dit alles in het belang van de mondiale positionering van Zuid West nederland!

Hele goede reis verder en geniet optimaal!

• 20 Juli 2010 - 12:11

Fien:

Hee die Alex,

Denk iedere dag wel even aan je. Wat een prachtige verhalen schrijf je. Kijk weer uit naar de volgende ervaring! Have fun, XXX Fien

Verslag uit: Brazilië, Brasilia

Alexandra goes Latin!

Lieve geïnteresseerden!

Al snel komt een nieuwe droom in vervulling: weer voor langere tijd op ontdekkingstocht: op zoek naar boeiende culturen, overweldigende natuur, bijzondere ontmoetingen en niet te vergeten: op zoek naar mezelf!

Indrukwekkend Latijns Amerika staat op de planning met als klap op de vuurpijl een bootreis naar Antarctica!

Mijn eerste ticket brengt me op 5 juli 2010 vanuit Amsterdam via Madrid naar Buenos Aires in Argentinië. Na een paar dagen rondsnuffelen vlieg ik alweer verder voor een bezoek aan Brazilië in de winter van ruim 2 maanden.

Als het dan in het Zuiden van het continent wat begint op te warmen, zak ik weer af naar Argentinië. Daar wil ik half september óf in Buenos Aires óf in studentenstad Córdoba 4 weken Spaanse les nemen in combinatie met vrijwilligerswerk.

In het derde deel van mijn reis zak ik vervolgens Argeninië en Chili af richting Antarctica. Maar niet voordat ik ook nog mijn nieuwsgierigheid heb bevredigd op het Paaseiland!

Eenmaal aangekomen in het Zuidelijkste plaatsje van Zuid-Amerika, Ushuaia, brengt het expeditieschip Akademik Vladilov me op 20 november in de richting van de Falklandeilanden, Zuid-Georgië en Antarctica! Bijna 3 weken later, op 5 december, mag ik mijn zeebenen weer inleveren.

Tot 22 december neem ik dan de tijd om ergens weer lekker op te warmen en terug te komen naar Buenos Aires. Vandaaruit vertrekt namelijk mijn vlucht weer richting Nederland met in mijn persoonlijke bagage een ongelofelijke hoeveelheid aan nieuwe prachtige herinneringen...

Je bent van harte welkom mee te genieten!
Alexandra