Argentinië: Oranje tranen... - Reisverslag uit Curitiba, Brazilië van Alexandra - WaarBenJij.nu Argentinië: Oranje tranen... - Reisverslag uit Curitiba, Brazilië van Alexandra - WaarBenJij.nu

Argentinië: Oranje tranen...

Door: olachica

Blijf op de hoogte en volg Alexandra

12 Juli 2010 | Brazilië, Curitiba

Tja, laat maar meteen met de deur in huis vallen: ook in Buenos Aires is de klap hard aangekomen! Verloren van Spanje!

Ik kan natuurlijk niet met een ander reisverslag beginnen zonder dit toch gevoelige onderwerp éven aan te roeren en vooral dus ook niet te lang.

De dagen voorafgaand aan de wedstrijd scanden mijn ogen de omgeving af naar oranje accessoires. Wat hier inderdaad moeilijker is, Jacqueline, maar eerlijk is eerlijk de oranje tijgerpantoffels of koksmutsen waren grote verleidingen! Alles afgewogen toch maar een verstandige sjaal gekocht die met oranje bloem uit NL toch duidelijk een signaal af gaf.

Op naar café Van Koning! Bij de metrostop hoefde ik niet te zoeken, het was gewoon de oranjeshirts volgen. Eenmaal aangekomen zonk de moed me in de schoenen: 2 uur voorafgaand aan de wedstrijd en al rijen wachtenden buiten! Gelukkig bleek de eigenaar een toffe peer: alle Nederlanders mochten in eerste instantie naar binnen: YES!

Een hele bijzonder sfeervolle kroeg die omgetoverd was tot één voetbalfestijn. De vele knusse ruimtes hadden allemaal een scherm en tussen al die Nederlanders waande ik me ´gewoon´ in Breda! Alle mogelijke outfits waren ook hier vertegenwoordigd, werkelijk ongelofelijk. Het enige dat ontbrak waren de bitterballen!

De stemming zat er goed in, we waren al zover gekomen, dus de beker was in het zicht! In de verlenging werd de sfeer nerveuser en toen eenmaal bleek dat de droom uit elkaar gespat was, droop iedereen langzaam ontgoocheld af... Wat een anticlimax!

Alle emoties werden vastgelegd door Argentijnse tv-stations, radio en fotografen. Heel bijzonder! We waren hot news! Ik was te nerveus, dus mijn persoonlijke stukje, waarin ik had kunnen schitteren, maar waarbij er alleen maar uitkwam dat ik geen Spaans spreek, zal het vast niet gered hebben op tv!

Vreemd om zo op flinke afstand te zijn van Nederland en dan toch zo verbonden te zijn... De oranje tranen kregen ook hier de vrije loop bij dames én heren...

• 13 Juli 2010 - 06:30

Mieke:

Zit hier gewoon te lachen achter mijn scherm. Jammer van jouw "1 minute of fame". Hihi.

• 13 Juli 2010 - 09:50

Zussie:

Nou had je de kans.....helaas volgende keer beter! xxx

• 13 Juli 2010 - 21:34

Arianne:

Hihihi... ja, het is grappig hoe een heel land zich in rouw kan dompelen omdat "wij" naast de beker pakten!
    Jij blij dat je de oranje tijgers toch hebt weerstaan: daar kun je je de komende jaren écht niet meer mee vertonen ;-)
    Ik zie dat het jou er niet van heeft weerhouden om verder te reizen en dat je nu inmiddels toch al weer in Brazilië zit! Geen geringe verplaatsing en mocht jouw tv-optreden toch nog uitzendwaardig zijn gebleken (ook dié kans zou met tijgersloffen wellicht aanzienlijk groter zijn geweest! ;-) ), dan komt jou dat dus in elk geval niét onder ogen, vermoed ik!
    Nou ja, nieuwe ronden, nieuwe kansen!

• 05 Augustus 2010 - 10:18

Philippine Visser:

Wat staan we goed op de foto haha. Wat een avond was dat zeg. En inderdaad van Koning had wel even voor bitterballen kunnen zorgen! Hoe is het verder op je reis? Ik ben weer thuis. Leuk maar raar. En ik heb nog steeds reiskriebels kan niet wachten om weer weg te gaan. x philippine

Verslag uit: Brazilië, Curitiba

Alexandra goes Latin!

Lieve geïnteresseerden!

Al snel komt een nieuwe droom in vervulling: weer voor langere tijd op ontdekkingstocht: op zoek naar boeiende culturen, overweldigende natuur, bijzondere ontmoetingen en niet te vergeten: op zoek naar mezelf!

Indrukwekkend Latijns Amerika staat op de planning met als klap op de vuurpijl een bootreis naar Antarctica!

Mijn eerste ticket brengt me op 5 juli 2010 vanuit Amsterdam via Madrid naar Buenos Aires in Argentinië. Na een paar dagen rondsnuffelen vlieg ik alweer verder voor een bezoek aan Brazilië in de winter van ruim 2 maanden.

Als het dan in het Zuiden van het continent wat begint op te warmen, zak ik weer af naar Argentinië. Daar wil ik half september óf in Buenos Aires óf in studentenstad Córdoba 4 weken Spaanse les nemen in combinatie met vrijwilligerswerk.

In het derde deel van mijn reis zak ik vervolgens Argeninië en Chili af richting Antarctica. Maar niet voordat ik ook nog mijn nieuwsgierigheid heb bevredigd op het Paaseiland!

Eenmaal aangekomen in het Zuidelijkste plaatsje van Zuid-Amerika, Ushuaia, brengt het expeditieschip Akademik Vladilov me op 20 november in de richting van de Falklandeilanden, Zuid-Georgië en Antarctica! Bijna 3 weken later, op 5 december, mag ik mijn zeebenen weer inleveren.

Tot 22 december neem ik dan de tijd om ergens weer lekker op te warmen en terug te komen naar Buenos Aires. Vandaaruit vertrekt namelijk mijn vlucht weer richting Nederland met in mijn persoonlijke bagage een ongelofelijke hoeveelheid aan nieuwe prachtige herinneringen...

Je bent van harte welkom mee te genieten!
Alexandra