Argentinië: me, myself and I
Door: olachica
Blijf op de hoogte en volg Alexandra
06 Juli 2010 | Argentinië, Buenos Aires
Na zo´n 14 uur in het vliegtuig te hebben gezeten, kwam ik vanochtend ietwat gaar aan in Buenos Aires. Grauw grijs en amper 12 graden, maar dat mocht de pret niet drukken!
Wat me wel zorgen baarde: geen netwerk op mijn mobieltje te krijgen! Dus na lang proberen heerlijk op de ouderwetse manier mijn familie gerust gesteld: met alle bagage in een telefoonhokje gepropt. Haha... De man naast mij had er ook lol in, want ik was zo eigenwijs mijn rugzag niet af te doen :-)
Vervolgens aan de slag. Met de bus het centrum in. Ja hoor, ik wordt meteen op de proef gesteld. De oorspronkelijke lijn uit de Lonely Planet blijkt na lang wachten toch écht niet te komen. Dat mijn Spaans (nog) belabberd is, maakt het communiceren tot een werkelijke kunst! Nóg groter het vermaak als vervolgens iedereen er zich mee ging bemoeien. Prachtig! In de troosteloze grijze wereld met koude wind, 3 buslijnen verder (waarvan ze allemaal al regelmatig aan mij voorbij zijn gereden) waren ze het dan toch allemaal eens. Lijn 51 moest het worden! Een man behoedt me nog voor een bus die met pauze gaat en neemt me nog net niet aan de hand bij die éne die het dan echt moest worden... Gelukkig kan ik ook lekker lang van de bus genieten die er nog geen 2 uur over doet om in het centrum te komen! Bepaalde stukjes heb ik zelfs 2x gezien...
Eigenlijk is het wel een beetje vreemd dat ik dus ´gewoon´ heerlijk geniet van een bepaalde manier van afzien, het low budget reizen en helemaal afhankelijk zijn van ´me, myself and I´!
Nou ja, daar had ik dus graag dit verslag mee geëindigd. Ware het niet dat ook een lokale simkaart het vertikt in mijn beide mobieltjes. Misschien iets met andere frequenties??? Dat is dan wel even balen! Geen sms-jes ontvangen of versturen, niet bereikbaar zijn... Dat is even wennen: terug in de tijd! En tja nog meer ´me, myself and I´!
Nu opschieten, want dé wedstrijd is al begonnen!!!! En die wil ik toch niet helemaal missen!
Kuzzies Alexandra
06 Juli 2010 - 21:18
Marian:
Klinkt al helemaal geweldig! Misschien mobieltjes simlock-vrij maken? Of men heeft het tri-band systeem, net als in de USA? Desnoods lokaal een goedkoop dingetje kopen...Liefie, geniet van REIZEN en dat is soms afzien, maar vooral geweldig!! Enne...we gaan naar de finale, jippie! Kus -
06 Juli 2010 - 22:42
Ada:
He Alexandra. Kwart voor 1 in de nacht, toch nog even snel kijken op jouw site (na DE wedstrijd bij de club van 8). Mooi toch al die gewone dingen die ineens anders zijn, wordt je ineens op jezelf terug geworpen. Vanmiddag hebben we (de collega's) even collectief op olacica gekeken. Was je toch nog een beetje bij ons.
Liefs
Ada -
06 Juli 2010 - 22:50
Zussie:
Nou de kop is eraf zullen we maar zegggen!!
Toch heel blij met je telefoontje dat je goed bent aangekomen mét bagage!!
Brrrr....ik moet er niet aan denken als ze mij daar in verweggiestan wegzetten, hihi bewijst weer maar hoe verschillend wij zijn! Blij dat jij er van kan genieten!!
Enneh..."We are the champions, we are the champions!" Op naar de finale!
Nou zussie ik ga slapen, geniet van je 1e nacht daar!
Truste xxx -
07 Juli 2010 - 05:46
Astrid:
Ola Chica!
Je hebt inderdaad een telefoontoestel nodig met een quartbandfrequentie en waarschijnlijk heeft dat toestel wat je nu hebt dat niet, dus shoppen maar. Misschien dan toch maar een iphone :)
Nederland wordt hopenlijk kampioen dus zorg dat je zondagavond een feestje kunt bouwen!!
xxx Astrid -
07 Juli 2010 - 06:30
Mieke:
Heej chica, al 2 dagen gestart met een verhaaltje van jou. Goed bezig :-)Moet nu gaan...workshop M&S.
Liefs, Mieke -
07 Juli 2010 - 07:13
Sandra:
Ola chica, que tal? Que tal tu esapnol ;)? Has visto el partido ayer? Que suerte para nosotros! Hemos ganado el partido de Uruguay. Ahora: el gran final! Diewertje, Addi y yo estamos muy muy muy muy contentas y felices! Esperamos tu tambien. Un gran beso y hasta lunes (despues del final), de Sandra -
07 Juli 2010 - 07:42
Monique VdH (KvK):
Hoi A,
Mooi verhaal. Ach de telefoon doet het niet, maar met jouw misschien nog wat roestige Spaans kom je heel ver. En digitaal dat werkt blijkbaar prima! Mooie foto's gemaakt? -
07 Juli 2010 - 10:27
Tjeuvo:
Ohwwwwww, zit ik hier stikjaloers te zijn omdat jij lekker daar in mijn favoriete stad/land zit en ik maar in Nederland :). Heerlijk hoor! Het is je gegunt.
Geniet er lekker van ... en je (waarschijnlijk wat oudere) telefoon zal de frequentie van het mobiele netwerk daar niet aan kunnen. Mail werkt ook goed hoor.
Kus en plezierrrrrr -
07 Juli 2010 - 16:11
Margot:
Je had je de moeite van een Spaanse cursus wel kunnen besparen. Op deze manier heb je het in no time onder de knie. Geniet van je vrijheid en maak het maar allemaal mee. Ik volg kijk nu al weer uit naar je volgende bericht.
Dikke zoen, Margot
08 Juli 2010 - 06:26
Carlo En Ilonka:
Hey Alexandra!
Nou je zit er al, gelukkig dat je goed bent aangekomen! nu kun je net als Evita Buenos Aires eens goed verkennen het is een prachtige stad! heel veel plezier en ik hou je blog in de gaten, pas goed op jezelf! geniet met volle teugen want het is schitterend wat je allemaal gaat doen, groetjes vanuit holland van je neef Carlo en Ilonka
Beusenberg.
ps we moeten tegen Spanje as Zondag voor de finale....oei,oei moet gaan lukken!!! -
08 Juli 2010 - 19:03
Natalie:
Hi Alexandra,
Ik heb regelmatig aan je gedacht de afgelopen dagen. Geweldig om je eerste ervaring te lezen. Gelijk met je neus in de boter! ;-) Leuk om te lezen dat de locals zo behulpzaam zijn, dat geeft je volgens mij best een prettig gevoel! Nou meis, geniet ervan. Ik ben benieuwd naar je vervolgavonturen die ik dan ook op de voet zal blijven volgen hoor!
Natalie -
08 Juli 2010 - 20:07
Philip:
En ik maar sms'sen en maar sms'sen, maar nu snap ik 't, ze heeft haar oude telefoon meegenomen, haha. Wat je schrijft zie ik ook al in beeld, geweldig en zooo herkenbaar. Geniet lekker moppie, zoek alvast een goed plekje voor de voetbal zondag, wabt het wordt bloedspannend! Ben helaas geen Hans Kazan, anders had ik een sim-sala-bim kaart naar je gezonden... Tot volgende keer weer, het ga je goed.. en mij ook... doeiiiiiiiiiii
dikke kus uit Breda !!
08 Juli 2010 - 20:13
Philip:
Nog even, sorry... zie net dat het morgen twee graden warmer wordt in Argentinië, je kan al bijna je badpak aan !!
Doeii